Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше

Хочемо поділитись з вами історією успіху - розповісти про унікальну ініціативу з Якимівської громади!

Ініціативна група розпочала свою роботу навесні 2021 року. Основна ідея, навколо якої гуртуються люди, - це встановлення знаку "Я ❤️ Якимівка", який може стати "візитівкою" громади - туристичним об'єктом у самісінькому центрі Якимівки, на території оновленого Центрального парку неподалік від Будинку Культури. Лідеркою руху стала Волошко Наталья - керівниця ГО "Якимівська Світлиця"Робота почалася з опитування - мешканці громади обирали, яким чином буде виглядати знак. Врешті, одноголосно обрали один з запропонованих варіантів, а майстри почали прораховувати бюджет проєкту.Після цього встановлення знаку (його розміри, зовнішній вигляд і місце розташування) було повністю узгоджене з місцевою владою, зокрема - з виконавчим комітетом.Гроші на виготовлення та монтаж вирішили збирати спільнокоштом, а це суттєва сума - майже 30 тисяч гривень! Для заохочення мешканцям Якимівки та найближчих сел пропонували купити "добробокс" - коробочку з невеликим приємним сюрпризом. Також  імена благодійників, що взяли участь у зборі грошей, будуть зазначені на самій туристичній пам'ятці.

До збору грошей долучилися як прості громадяни, так і місцевий бізнес - а також українці за кордоном!

Спільними зусиллями громади, що підтримала ініціативу інформаційно та фінансово, ПОВНА сума, необхідна для встановлення знаку "Я ? Якимівку", а саме - 27310 гривень - зібрана! ? Сам знак теж вже практично готовий і зовсім скоро вібправиться до Якимівки, щоб зайняти своє місце в центральному парку.

Нагадуємо, що імена благодійників будуть викарбувані на тильній стороні знаку та увійдуть в історію рідної громади. Чекаємо встановлення та перших селфі!

Опитування
Питання:
Безумовно, ініціатива в Якимівській ТГ - гарний приклад локального спільнокошту. Чи користувалися Ви цією методикою, чи проводили збір грошей для реалізації своєї ідеї?
Варіанти відповіді:
1. Так, успішно
2. Так, не успішно
3. Знаю приклади, коли збирали інші
4. Не маю такого досвіду
Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар