Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше

Сьогодні на засідання міськвиконкому винесли питання провадження у Полтаві системи автоматичної фіксації порушень ПДР. Мова йде про комплекси автоматичної фіксації порушень «Каскад 3». 

Всього за безпекою дорожнього руху слідкуватимуть 8 камер, які поки що працюють у тестовому режимі.

«За» впровадження системи проголосувало 24 члени виконкому.

Рішення виконкому направлять у Київ, в Департамент поліції. Останній зачекає на аналогічні рішення із кількох міст та визначать спільну дату запуску системи.

Система «Каскад 3» не підпорядковується Полтавському управлінню поліції, а напряму контролюється Києвом. Поки що невідомо хто саме буде обслуговувати камери.

КАФи працюватимуть наступним чином: порушення фіксується в автоматичному режимі й надходить у відділ автофіксації. Патрульний сидить за монітором, дивиться на фотографію авто і перевіряє інформацію. При цьому потрібно проконтролювати, щоб програма правильно прочитала всі букви й цифри. Тоді інспектор підтверджує, що інформація вірна, і одразу після цього автоматично виписується постанова про перевищення швидкості водієм. Дані надходять за місцем реєстрації власника в електронному вигляді або на поштову адресу. У водія є 15 днів щоби оскаржити постанову у судовому порядку.

«Каскад 3» фіксуватиме не тільки порушення швидкості, а і проїзд на червоне світло.

Ще кілька камер автофіксації у тестовому режимі працюють на трасі Київ — Харків в межах Полтавської області. Точна їх кількість поки невідома. Їх також запустять разом із камерами у Полтаві.

Опитування
Питання:
Чи фіксуються у вашому місті порушення швидкості та проїзд на червоне світло?
Варіанти відповіді:
1. так
2. ні
Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар