Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше

У радянські часи був відомий вислів - звернення молоді до партії: "Партія, дай порулить!" А що сьогодні, чи дає влада молоді керувати громадою, ну хоча б на кілька годин?

Є приклади такої ініціативи, зокрема в Олександрійській міській громаді на Кіровоградщині.

Що відбувається? Очільник міста Сергій Кузьменко запросив на зустріч молодіжний парламент. Під час зустрічі молоді люди розповіли про свої ідеї та проєкти. Зокрема, запропонували місту створити новий бренд і візитівку – Олександрійський пряник. Також звернули увагу на розвиток молодіжного руху в громаді, залучення молоді до загальноміських заходів тощо.

Після зустрічі Сергій Кузьменко вручив їм «Доручення на управління громадою» і розпочалася година молодіжного керівництва.

Представники парламенту стали кураторами сфери економіки, освіти, культури, туризму. Вони побачили, як працюють управління інформаційної і внутрішньої політики міської ради, спробували приймати рішення і організовувати робочий процес. Зокрема, писали новини на сайт міської ради, проводили наради, обговорювали перейменування Кіровоградської області тощо.

А чи практикує "День дублера" влада вашої громади? Поділіться досвідом, а якщо ні, то чи готові ви запропонувати цю ідею своєму голові громади?

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар