Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше

Цей проєкт має назву "Краща звичка" і спрямований на збір сигаретних недопалків та дослідження їх впливу на середовище. Таку ідею втілив в життя місцевий еко активіст Святослав Степ'як. Вивчивши проблему забруднення довкілля недопалками, яка між іншим, на другому місці по забрудненні після поліетиленових пакетів, Святослав взявся шукати небайдужих, які б допомогли виготовити інтерактивні контейнери. І знайшов. Йому допомогли місцеві підприємці, хто коштами, а хто матеріалами. 

Ідея контейнера полягає в тому, що він має заохотити курців викидувати недопалки саме в контейнер, а не в звичайні смітники, які часто загоряються, чи на землю. Контейнер поділений на дві половини, в кожну з них є отвір для недопалка, а вгорі запитання, до прикладу: "Хто переможе в Євро 2020? Англія чи Італія?" Таким чином курець може проголосувати недопалком за той варіант, який йому до вподоби.

Поки встановлено лише один контейнер, який вже показує свої результати. Курці із зацікавленням його наповнюють. Далі таких контейнерів ставатиме більше.

Як вам така ідея? Хотіли б у своєму місті встановити такий?

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар