Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше

Прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу - одні із найбільш ефективних шляхів вирішення проблеми соціального сирітства в нашій країні.

Прийомна сім’я – це сім’я, в яку на спільне проживання та виховання беруть від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомні діти живуть у такій сім’ї до досягнення ними повноліття або 23 років, якщо вони навчаються.

Дитячий будинок сімейного типу формується і діє за таким же принципом з різницею, що в сім’ю може бути влаштовано від 5 до10 дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування.

У прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу діти не позбавляються свого статусу, за ними залишаються всі пільги, а їхнє утримання в сім’ї фінансується державою. Допомога становить 2,5 прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку: на сьогодні це 5250 гривні – на дітей до 6 років і 6545 гривень – на дітей від 6 до 18 років. Розмір грошового забезпечення прийомних батьків і батьків-вихователів встановлюється на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину і не залежить від пенсії, аліментів, стипендії чи державної допомоги на кожну дитину-вихованця та на кожну прийомну дитину. Також за батьків-вихователів і прийомних батьків сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Тож якщо Вас зацікавила дана інформація і Ви прагнете подарувати родинний затишок дитині-сироті, звертайтеся до соціальних служб влади своєї громади!

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар