Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше

Що має містити реклама товару?

Реклама супроводжує сучасну людину всюди: на вулиці, у транспорті, у магазині, навіть удома. Фактично ми не можемо її уникнути, втім можемо захистити себе від її найгірших зразків.

Зазначимо загальні вимоги до реклами. Наприклад, в рекламі про знижки мають бути вказані дата і місце розпродажу та співвідношення розміру знижки до ціни реалізації товару. Вся реклама повинна бути на державній мові. Будь-яка реклама ворожіння в ЗМІ заборонена. У лікарській рекламі заборонена імітація зовнішнього вигляду лікаря. Реклама алкоголю дозволена виключно у спеціалізованих виданнях, наприклад, проспектах магазинів, але не на першій та останній сторінках з відповідним попередженням про шкідливість надмірного споживання алкоголю. Виробники алкоголю можуть себе рекламувати лише як спонсори культурно-масових чи спортивних заходів. Взагалі заборонена реклама тютюна, але приладдя, наприклад, кальяни, рекламувати можна.

10 вересня п.р. Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” щодо протидії дискримінації за ознакою статі». 8 січня наступного року він вступить в дію.

Дискримінаційною за ознакою статі визнається реклама, яка містить затвердження та/або зображення про інтелектуальний, фізичний, соціальний або інший вид переваги однієї статі над іншою. Такою ж визнана реклама, яка принижує гідність людини за ознакою статі, демонструє насильство за ознакою статі, містить зображення тіла людини або частина тіла виключно як сексуального об’єкта, щоб привернути уваги споживача, чи натяки на сексуальні відносини, які не мають прямого відношення до рекламованого продукту або способу його вживання.

А яка реклама у вашому населеному пункті? Чи відповідає вона нормам чинного закону? Запрошуємо ділитись у коментарях.

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар