Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше

Нарешті, з 1 січня 2022 року у громадському транспорті Полтави розпочинається впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду (е-квиток).

На засіданні виконкому 30 грудня затвердили види, зразки і вимоги до електронних квитків. Згідно з рішенням, передбачається три види електронних квитків:

1.Соціальна картка полтавця – персоніфікована багатофункціональна електронна пластикова картка, яка є матеріальним носієм персональних даних утримувача картки і підтримує додатки та функції, пов’язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки та інших інформаційних сервісів і послуг.

2. Картка полтавця – персоніфікована електронна пластикова картка, містить “транспортний” додаток з необхідним функціоналом для оплати проїзду (списання поїздок), поповнення, ідентифікації власника картки, контролю проведення транзакції та інше. Картка полтавця виготовляється Оператором за плату та видається мешканцю Полтавської міської територіальної громади.

3.Транспортна картка – неперсоніфікована електронна пластикова картка, яка містить “транспортний” додаток з необхідним функціоналом для оплати проїзду, поповнення, контролю проведення транзакції та інше. Транспортна картка реалізується громадянам за плату в пунктах продажу, визначеними Оператором.

Варто зазначити, що з 1 січня по 1 серпня діятиме перехідний період. Після перехідного періоду для пільгового проїзду необхідно мати персоніфікований електронний квиток та документи для пільгового проїзду.

Впроваджуватись система буде у декілька етапів.

На першому етапі, який має завершитись до 30 червня автоматизованою системою обліку оплати проїзду будуть обладнані транспортні засоби КП “Полтаваелектроавтотранс”.

На другому етапі (з 01.07.2022 – 31.08.2022) обладнуються автобуси приватних перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Полтава.

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар