Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше
В процесі
Прогрес: /0 кроків

У Добропіллі Донецької області учні музичної школи змушені вчитися по дитсадках і клубах. Минулого року іменитий заклад, що випускає сотні талановитих музикантів, закрили на ремонт. У школі зробили Демонтажні роботи і поміняли дах, а потім — грошей не стало. Зараз юні артисти змушені тіснитися в непристосованих приміщеннях, а їх заклад — закрито на невизначений термін.

Без сцени і залу для глядачів, а замість просторих КЛАСІВ тісні кімнатки, розкидані по різних дитсадках — це музична школа в шахтарському містечку Добропілля.

Тим часом чиновники показують стопки листування з військово-цивільною адміністрацією.

"Надсилають відповіді, що бюджет вже зверстаний, затверджений на 2021 рік і додаткових грошей не бачать — нам на музичну школу", — обурюється заступник міського голови Добропілля Олексій Галицький.

В області ж пояснюють-скоригована сума на завершення ремонту зросла з 15 до 22 мільйонів. Виділити такі гроші тепер не готові. Хочуть, щоб приєдналася і місто.

"Добропільська міська рада повинна розглянути питання про фінансування ну хоча б 50 на 50 цієї суми. З виходом цієї пропозиції поки йде формування бюджету на наступний рік", - зазначає начальниця управління культури Донецької ОДА Вікторія точена.

Якщо чиновники не домовляться, ремонт знову відтермінують, і вартість його, ймовірно, зростатиме, розбиваючи мрії чотирьох сотень юних музикантів, їхніх вчителів та батьків про звичні уроки, сцени та концертах. концерти.

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар