Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше
В процесі
Прогрес: /0 кроків

Молодіжні ради вміють впливати на прийняття рішення і цьому є гарний приклад в Ужгороді.

У 2019 році Ужгородська міська рада вирішила віддати навколишню територію Радванського кар‘єру під забудову багатоповерхівок. Але активіст Ернест Самсончик з командою молодих людей мали іншу думку, стосовно даної території. Ужгородцям не вистачає зелених зон, де вони можуть погуляти та поплавати, тому зберегти кар‘єр це було їхньою амбітною ціллю, яка переросла в справжню адвокаційну кампанію.

Спільно з небайдужими мешканцями вони створили ініціативу "Ужгороду потрібні парки" і проводили толоки, інформаційно-просвітницькі бесіди, знімали відео, відстоювали збереження зелених зон, які хотіли перетворити на приватний сектор, заручилися підтримкою адвоката, а ще сформували та подали петицію.

І отримали бажаний  результат. У лютому 2020 року Ужгородська міська рада виділила 25га землі під нові зелені зони на території Ужгороду, в тому числі і Радванського кар‘єру! Нині  представники Молодіжної ради Ужгорода на чолі з Оленою Біланіною активно впроваджують ініціативу збереження та відновлення зелених зон на інших територіях міста.

Інформація та фото з офіційної сторінки Молодіжної ради Ужгорода.

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар