Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше
В процесі
Прогрес: /0 кроків

Активні мешканці міського передмістя об’єдналися у громадську ініціативу «Громадський комітет №7» та вже на протязі декількох років проводять системну роботу, яка направлена на вирішення проблем городян, що проживають у приватному секторі Краматорська.

Активісти «Громадського комітету №7» у своєї діяльності активно використовують соціальну мережу «Фейсбук, де інформують мешканців про свою роботу, регулярно зустрічаються з представниками міського самоврядування - під час цих зустріч доносять до чиновників та обранців проблеми передмість, збирають підписи під колективними зверненнями до влади та пишуть власні листи чиновникам задля просування місцевих ініціатив, яки болять мешканцям. До результатів роботи ініціативи можна занести: установку банкомату «Приватбанку» у магазині «Апельсин», відновлення комунального маршруту №8, співпраця з владою та інформаційний тиск сприяв заміні пасажирських «ГАЗелів» комфортними автобусами більшої вмістимості.

На досягнутих результатах мешканці зупинятися не збираються та ставлять перед собою ще більш масштабні плани на 2022 рік:

- Ремонт дороги по вул. С.Ковалевської;

- Відкриття поліцейської станції;

- Перенесення зупинки громадського транспорту від ОШ №20;

- Відкриття бібліотеки;

- Відкриття молодіжного центру на районі КПД;

- Відкриття ФАП та аптечного кіоску;

- Будівництво літнього майданчику для культурно-масових заходів.

Члени ініціативи планують і в подальшому активно нагадувати представникам влади, що Краматорськ це не тільки багатоповерхівки, а ще й приватний сектор. В якості своєї глобальної мети «Громадський комітет №7» бачить надання південному передмістю Краматорська статусу мікрорайону, що на думку активістів, дозволить більш ефективніше вирішувати проблеми так званих «міських селищ» і як знати може пройде не так багато часу і городяни назавжди відмовляться від вживання цього застарілого терміну відносно краматорських передмість.

Друзі, чи в кого не будь в громаді був позитивний досвід надання статусу мікрорайону приватному сектору і якщо так, чи відобразилась це перетворення на якості життя мешканців?

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар