Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше

У нас гарна новина - в Полтаві розроблять культурну стратегію міста!

Полтава виграла грант від ЄС на розробку культурної стратегії. Мета цього проєкту — допомагати розвитку культури у не столичних містах. Першим етапом був конкурс. Податися могли міста з населенням від 200 тисяч. Журі отримали 20 коротких концептуальних заявок, серед яких обрали Рівне, Полтаву та Вінницю.

Тож наступні шість місяців Полтава писатиме свою стратегію культурного розвитку. Для цього вона отримала грант у розмірі 30 тисяч євро. Наразі формують склад робочої групи. До неї мають увійти представники влади, громадськості та креативного бізнесу, загалом — 15 учасників. Для написання стратегії запланували щонайменше вісім засідань робочої групи та поїздку до Львова, щоб поспілкуватися з фахівцями Інституту стратегії культури та перейняти досвід.

На початку квітня чернетку вже представлять культурним діячам Полтави, щоб отримати відгук. А до кінця травня допрацьовану стратегію презентують громадськості.

Сильна сторона Полтави — культурна спадщина, саме тому робоча група зосередиться на збереженні та переосмисленні імперського насліддя.

Полтава має знайти нові меседжі, те, чим Полтава унікальна на рівні України.

Якщо зрозумітимемо свою унікальність- зможемо приваблювати туристів. Але це вже про економіку...

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар