Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше

В Полтаві в серпні конкурсна комісія обрала компанію, яка займатиметься впровадження автоматизованої системи обліку і оплати проїзду. Після цього рішення комісії має затвердити виконавчий комітет на засіданні, яке заплановане на 2 вересня. Потім відбудеться підписання договору, а через 1-1,5 місяці після цього перші валідатори та електронна система оплати за проїзд працюватиме в громадському муніципальному транспорті.

У результаті впровадження містяни мають отримати електронний єдиний квиток – це коли при пересадці пасажир платить один раз. Не два чи три рази, але визначать час, протягом якого можна використовувати квиток.

Наразі час який діятиме квиток ще не визначили. Попередньо, від 40 хв до 1 години. Одним з елементів, що впливає на час дії квитка є маршрутна мережа, яку в Полтаві планують змінити.

Також паралельно з електронним єдиним квитком планують впровадження «Карти містянина», яка буде персональною. Спочатку планують їх видавати пільговикам. Обмежень за кількістю поїздок не буде, бо це порушення законодавства. Тому пасажир може їздити з такою картою необмежену кількість раз.

У майбутньому «Карта містянина» може набути нових можливостей: знижки, бонуси тощо. Це є вигідним для міста, бо можна буде вести облік.

Впровадження електронного єдиного квитка покаже реальні цифри, щодо громадського транспорту. Серед яких:

• реальні перевезення, які будуть обліковуватись і з яких сплачуватимуть податок;

• реальну цифру перевезення пільгових категорій, за які місто платить компенсацію;

• пасажиропотік, який покаже на які маршрути потрібно додати чи зменшити кількість транспорту.

І головне, впровадження електронного кввитка- зробить користування транспортом зручнішим.

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар