Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше

 Проект "Відкрите місто" - це інтернет-платформа для взаємодії мешканців з місцевою владою та комунальними підприємствами, а також для самоорганізації громадян.

Мешканці громади через дану платформу (https://opencity.e-dem.ua/about) можуть повідомити про наявну проблему, позначивши її на карті. Після чого повідомлення буде направлено у відповідну організацію для вирішення.

Які це можуть бути проблеми? До прикладу, відкритий люк, аварійне дерево, незаконне сміттєзвалище, підтоплення двору, небезпечний пішохідний перехід, несправність світлофора, незаконна забудова і т.д.

Як повідомити про проблему?

 - Оберіть Ваше місто

- Натисніть кнопку «Повідомити»

- Оберіть категорію проблеми

- Поставте точку на карті, де знаходиться проблема

- Коротко опишіть проблему

- Додайте фото та/або відео

- Натисніть «Повідомити»

Після цього повідомлення буде перевірено модератором вашого міста та опубліковано на сайті.

Сроки роботи з повідомленнями визначаються кожним містом індивідуально. Переважно перевірка проблем  відбувається до 2х робочих днів. Відповідальна комунальна організація приймає в роботу проблему не пізніше ніж на 3й робочий день.

Після чого вам приходить повідомлення на ел. пошту про стан виконання проблеми. Таким чином ви можете простежувати її вирішення та знати, яка комунальна організація взяла її до виконання.

Якщо ви вважаєте, що проблема не вирішена, або вирішена не якісно, ви маєте можливість повторно її відкрити, обґрунтувавши свої дії. 

З часу проведення реформи децентралізації платформа "Відкрите місто" розширює свої можливості і на територіальні громади, а не лише на міста. Наприклад, відтепер мешканці Дрогобицької громади, до якої входить 32 села і 2 міста, мають можливість повідомити про проблеми у своїх населених пунктах і позначити їх на карті.

А у вашій громаді популярний сервіс "Відкрите місто"?


Джерело інформації взято з платформи "Відкрите місто" за посиланням https://opencity.e-dem.ua/ 

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар