Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше

Пропоную обговорити ініціативи, які можна було б реалізувати в закладах освіти

1. Відновлення тирів у школах міста, створивши можливість для занять пересічних мешканців (на платній основі). Залучити професійних інструкторів. Пневматичні гвинтівки відносно недорогі (значно дешевше мобільного телефона), так що не тільки діти зможуть навчитися, а ще і дорослі згадають як тримати гвинтівку.

Це питання вже озвучено на засіданні Громадської ради, сподіваюсь місто знайде кошти на приведення тирів до ладу.

Як це зроблено у Львові:

https://tvoemisto.tv/news/lvivskyh_starshoklasnykiv_navchatymut_strilby_127813.html?fbclid=IwAR3NPkKXOYcF7ZYLjrpgOEP-Q7ctuVuppdAXdCi6dPjj1eFMflUsI71iGw0

2. Чіткий план взаємодії під час внештатних ситуацій у закладах освіти

Впевнений, що план дій розроблено та доведено до працівників, але дуже хочу побачити заспококєння для батьків - "Ваші діти в безпеці, щоб не трапилось!"

Батькі повинні бачити, що є план євекуації, як буде відбуватись сповіщення, де сховаютсь діти. Було б гарно розуміти, що на екстренний випадок все готово.

Особлива увага дитячим садочкам. Майж ніде немає підвалів, велика площа стекління, малі діти, яких неможна кудись евакуювати без згоди батьків.

Як це обговорювалось у Бахмуті:

https://freeradio.com.ua/u-bakhmuti-batkiv-navchat-iak-pravylno-diiaty-v-razi-nebezpeky-u-shkolakh-i-hromadi/

3. Якщо можливо - переглянути якість викладання курсу ОБЖ. БІЛЬШЕ ПРАКТИКИ! можна залучити волонтерів, Червоний хрест, поліцію, фахівців з минної безпеки, МНС та інших.

Що потрібно? розуміння реальності загрорзи - міни, небезпечні місця, травмування у побуті і т.д. Що робити? Скількі вже проведено занять, але додаткові явно не будуть заєвими.

Приклад структури крсу для школярів:

http://malteser.com.ua/yunyj-ryativnyk-kursy-pershoyi-domedychnoyi-dopomogy-dlya-ditej-ta-pidlitkiv/

також ці питання виносимо на засідання Батьківської ради.

Пропоную обговорити - чи потрібно, чи реалізуємо?

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар