Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше
25 Червня 2022


152

Про нас: Ініціатива «Активна Громада», започаткована активістами Інституту «Республіка» після Євромайдану (2014 рік), яка зосередилася на активізації та залученні українців до процесу прийняття рішень. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити не менше 1% громадян до прийняття рішень та просування реформ в Україні на системній основі для добробуту українських громад. На сьогодні ми працюємо в 30 громадах України.


Україна коротко:

Триває сто двадцять друга доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь, на ротаційній основі, виконують завдання з прикриття білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території цієї країни.

На Сіверському напрямку окупанти продовжують вдосконалення оборонних позицій в прикордонних районах російської федерації. Ворог обстріляв з артилерії позицій наших військ у районах населених пунктів Хрінівка та Янжулівка Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку противник вживає заходів з забезпечення своїх підрозділів боєприпасами. Здійснює заходи з поповнення втрат.

На Харківському напрямку ворог обстрілював позиції наших військ та елементи інфраструктури населених пунктів.

На Слов’янському напрямку українські воїни зупинили спробу ворожого наступу в районі Богородичного та штурм в напрямку Мазанівки. Окупанти з втратами відійшли.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та проведенні перегрупування військ.

На Краматорському напрямку ворог активних дій не вів. Здійснював обстріли у районах населених пунктів Маяки, Пискунівка та Сіверськ. З метою виявлення позицій наших військ та корегування вогню проводив повітряну розвідку БпЛА “Орлан-10”.

На Лисичанському напрямку противник обстрілював райони населених пунктів Вовчоярівка, Лоскутівка, Біла Гора, Верхньокамʼянка, Верхньокамʼянське, Виїмка та Золотарівка.

На Бахмутському напрямку ворожі обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зафіксовано неподалік населених пунктів Костянтинівка, Покровське, Миколаївка, Вершина, Берестове, Зайцеве, Клинове, Нью-Йорк, Володимирівка та Івано-Дар’ївка.

Наші захисники успішно відбили всі наступальні та штурмові дії ворога в напрямках населених пунктів Покровське, Нью-Йорк та Мар’їнка. Окупанти відійшли.

З метою сковування дій наших військ ворог проводив демонстративні дії в напрямку населеного пункту Вершина. Також противник завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 та Мі-24 неподалік Павлівки.

Після відведення підрозділів наших військ ворог закріплюється в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Сиротине, Воронове та Борівське.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів. З метою виснаження особового складу та руйнування фортифікаційних споруд ворог обстрілював позиції наших військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

Північні області

Київ

У Варшаві “Київпрайд” проводить “Марш за мир і свободу проти російської агресії”. Десятий ювілейний Марш Рівності у Києві не можуть провести в Україні через війну.

З початку проведення нетехнічного обстеження місць відпочинку біля води на території Києва перевірили 32 парків та скверів фактичною площею 252,92 гектари. Але офіційно купальний сезон у Києві не відкривають. Перелік, де купатися заборонено опублікували на сторінці Київської міської військової адміністрації.

Київська

На території Київської області комендантська година діятиме щодня з 23:00 до 05:00.

За добу в області знешкодили 319 вибухонебезпечних предметів. Усього в регіоні виявлено та знешкоджено 45650 вибухонебезпечних предметів.

У Вишгороді заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко спільно з головою Вишгородської райдержадміністрації Олексієм Данчиним провів нараду з представниками мобільних операторів. Зустріч провели для того, щоб обговорити план відновлення та встановлення мобільного покриття в окремих населених пунктах цієї громади. Зокрема, в Іванівській та Поліській громаді відсутній зв’язок та мобільний інтернет через пошкодження обладнання внаслідок військової агресії. Також заступник голови Київської обласної військової адміністрації провів онлайн-нараду з головами територіальних громад Бучанського, Броварського, Вишгородського та Фастівського районів, щоб проаналізувати обстеження об’єктів, які були пошкоджені внаслідок російської військової агресії.

Житомирська

О 4 ранку ворог знову завдав ракетних ударів по Житомирщині. Випустили близько 30 ракет. Наразі є інформація про незначні руйнування військової інфраструктури. Один військовий загинув, один отримав поранення.

Сьогодні Збройні сили України збили 10 ракет випущених ворогом з білорусії. Продовжують бути готовими дати відсіч в разі нападу з території білорусі.

Міський голова записав відеозвернення для Житомирян повідомивши про обстріл військових об'єктів ракетами та зауважив не поширювати інформацію, фото та відео будь-яких вибухів, а під час повітряної тривоги спускатися в укриття.

Люди обговорюють обстріли ракетами та вважають що це пов'язано з надходженням західного озброєння.

Координатори ВІ “Активна Громада” сьогодні займалися волонтерською діяльністю та допомогою людям, які втратили житло через обстріли російської армії.

Чернігівська

Селище Десна, де діє 169-й навчальний центр імені князя Ярослава Мудрого Сухопутних військ ЗСУ, зазнало чергового ракетного обстрілу.

Тричі за ніч росіяни обстріляли прикордонні населені пункти Чернігівщини. Близько 22:00 було чути два вибухи в районі поблизу пункту пропуску Грем’яч. Далі прикордонники зафіксувати один вибух в напрямку російського села Вітемль і десять приходів із напрямку російського села Погар.

У Чернігові судять російського танкіста Михайла Кулікова. Йому інкримінують обстріл з танку новобудови у Чернігова 26 лютого. Тоді ніхто не загинув і не травмувався, а танк, де був Куліков та командир його батальйону Леонід Щьоткін, підбили українські військові. Щьоткіна вже обміняла, а Куліков постав перед українським правосуддям.

Прапор Чернігівщини з підписом Президента України Володимира Зеленського продали на спільному аукціоні Суспільного з благодійним фондом “Це моє місто” за 200 тисяч гривень.

Сумська

Вчора близько 18 години росіяни двічі обстріляли Хотінську громаду із артилерії. 4 приходи із САУ та близько 10 - із реактивних систем щалпового вогню. Постраждалих та руйнувань немає.

Два російських вертольоти обстріляли прикордоння Сумщини. Гелікоптери вилетіла з боку росії та здійснили 6 пусків некерованими ракетами по території Краснопільської громади. Попередньо жертв внаслідок обстрілу немає. Про втрати місцевого населення інформації немає.

Сьогодні близько 11 ранку працювали вибухотехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій у Сумах та в районі Бездрика.

В області продовжують відновлювальні роботи. Розпочали ремонт мосту у Лебединській громаді. Міст став непридатним для проїзду після війни, внаслідок вторгнення росії. Вартість робіт ствановить 32,5 мільйонів гривень.

Східні області

Харківська

Російські окупанти продовжують з артилерії та РСЗВ обстрілювати Харків та Харківську область. Протягом минулої доби ворог завдав ракетних ударів по Київському та Немишлянському районах Харкова.

Пошкоджені приватні домоволодіння, 9 та 10 поверхи офісної будівлі в центрі міста. На території області ворог минулої доби обстрілював Богодухівський, Харківський, Ізюмський та Чугуївський райони. Зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, сталося кілька пожеж, є загиблі та поранені.

Внаслідок російських обстрілів, за даними обласного Центру екстреної медично допомоги, в Ізюмському районі 5 мирних мешканців поранені, одна жінка 59 років загинула. В місті Чугуїв двоє поранених, в Чугуївському районі поранення отримав фельдшер екстреної меддопомоги. Одна людина поранена в Харківському районі.


На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. На Харківському напрямку росіяни намагалися штурмувати село Уди, що біля кордону з рф. Наші захисники відбили штурм та змусили ворога відійти з втратами.

В районі Ізюма ворог веде наступ в напрямку Довгенького та Долини. Сили оборони України тримають свої позиції.

Донецька

Обстріли по всій лінії фронту не припиняються.

Вісім разів за ніч росіяни обстрілювали Мар’їнську громаду: у Красногорівці пошкоджено житловий будинок, у Мар’їнці та Новомихайлівці без пошкоджень та жертв.

В Авдіївці під російський вогонь потрапив медичний заклад та центральна частина міста. За попередньою інформацією, жертв немає.

У Селидівській громаді росіяни обстріляли Українськ. Постраждалих немає, кількість руйнувань уточнюється.

У Курахівській громаді росіяни поцілили у місцеву теплову електростанцію, однак на роботу підприємства пошкодження не вплинули.

У Гродівській громаді зазнало руйнувань сільськогосподарське підприємство в Іванівці. Обійшлося без жертв.

Підрозділами зі складу 5-ї загальновійськової армії окупанти ведуть наступ в напрямку Пилипчатине - Покровське, бойові дії тривають. У напрямку Роти – Вершина ворог просунувся на один кілометр.

Від початку вторгнення росіян в Україну внаслідок обстрілів та бомбардувань на Донеччині загинула 531 мирна людина, поранено ще 1366.

За 24 червня росіяни вбили п’ять мирних жителів Донеччини: двох людей у Райгородку, двох - у Старому Каравані та одну - у Костянтинівці. Ще 4 людини сьогодні дістали поранення.

Краматорськ

Ворожих дій у місті не зафіксовано.

Збройні сили України та територіальна оборона готуються зустрічати ворога.

Міська влада повідомляє про ремонтні роботи на мережах електро та водопостачання.

Ситуація залишається досить тривожною. Після відступу Збройних сил України від Сіверодонецька зростає загроза наближення лінії фронту до Краматорську.

Покровськ і Покровський район

На Авдіївському напрямку ворог здійснює систематичний вогневий вплив вздовж лінії зіткнення з метою сковування дій українських військ та недопущення їх перекидання на інші напрямки.

Окупанти за добу обстрілювали населені пункти, є загиблі та поранені. Під вогнем росіян перебували міста Авдіївка, Красногорівка, Курахове, Українськ.

Військові Збройних сил України давали відсіч ворогові. Представники місцевої тероборони вели патрулювання в Покровській громаді.

Минула доба у Покровській громаді пройшла відносно спокійно. Фактів щодо постраждалих та руйнувань внаслідок обстрілів на території громади не зафіксовано.

Покровський район отримав чергову гуманітарну допомогу від Великої Британії. Рлзвантажувати гуманітарну допомогу допомагали волонтери та місцеві спортсмени.

Від благодійної організації «Харків Січ» до Покровська доставлено 30 коробок з дитячим харчуванням, яке зможуть отримати малозабезпечені та багатодітні родини, а також переселенці.

Бахмут

Внаслідок нічного обстрілу Бахмута одна людина загинула та одна людина поранена.

За попередньою інформацією, від російських снарядів постраждало з півтора десятки житлових будинків у приватному секторі.

На Бахмутському напрямку українські воїни зупинили наступ ворожої піхоти у напрямку Володимирівка – Покровське. Після вогневого впливу противник відійшов.

Луганська

Ворог атакує Лисичанськ із півдня.

У лікарні Дніпра рятують життя двох дітей із Малорязанцевого. Усіх трьох членів родини медики госпіталізували до Дніпропетровської дитячої обласної лікарні.

24 червня росіяни атакували промислову зону Сіверодонецька, намагалися зайти у Лисичанськ із півдня та блокувати місто. По Лисичанську завдали авіаудар. Сіверодонецьк потерпав від артилерії. Зокрема, села Синецький та Павлоград, територія Сіверодонецького об’єднання «Азот» та «Склопластика». Також обстріляні Вовчоярівка, Білогорівка та Лоскутівка.

У районах Метьолкіного, Сиротиного та Воронового російська армія проводить штурмові дії аби витиснути підрозділі українських військових із зазначених районів.


Південні області

Запорізька

Протягом минулої доби російські військові здійснили 44 обстріли позицій українських захисників вздовж усієї лінії зіткнення.

Українські захисники нанесли авіаудар по живій силі та техніці противника. Втрати окупантів уточнюються.

У Мелітополі представники російської федерації, задіявши пропаганду, намагаються паспортизувати місцевих мешканців. Найбільше тиснуть на підприємців та пенсіонерів. Про це повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Стало відомо, що минулої доби обстріл Кушугумської громади вівся з окупованої Василівки. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух:

“Окупанти вночі розмістили зброю на вулицях окупованого міста і саме звідти наносили вогневе ураження. Крім того, росіяни стріляли по будинках мирних мешканців”.

Центральні області

Дніпропетровська

Протягом вчорашнього дня окупанти знову обстріляли Криворізький район, село Велику Костромку. Там пошкоджено будівлі та перебито лінії електропередач. О 21.00 обстріляли Зеленодольськ, постраждала жінка.

Вночі пролунав вибух у місті Підгородне, що поруч з Дніпром.

Металургійний завод "Каметсталь" у місті Кам'янське згортає виробництво та переводить працівників на 2/3 оплати праці, бо немає змоги експортувати продукцію через порти.

У місті Покров Дніпропетровської області для місцевих дітей та переселенців відкрили «Мама-клуб» — місце для відпочинку та розваг. Усі розважальні програми відбуваються у міському парку. Щоразу тут збирається багато дітей, останнім часом приходять сюди й гості громади – ті, хто виїхав подалі від війни.

Кіровоградська

Кропивницький

В області оголошувались повітряні тривоги через загрозу ракетних ударів. Загалом ситуація в громаді спокійна і контрольована.

Збройні сили України охороняють рубежі області та військові об’єкти. Бійці територіальної оборони проводили тактичні навчання та патрулювали містом.

На офіційному сайті Олександрійської міської ради повідомляється, що переселенці, які 24 червня не отримали продуктові набори від World Central Kitchen, можуть їх доотримати у понеділок 27 червня. Видача продуктів буде проводитись у гуманітарному центрі в місті Олександрія по вулиці Першотравневій, 9 до обіду.

У креативному просторі «Пектораль» обласного Центру народної творчості відбулась фотосесія «З Україною в серці» присвячена Дню Конституції України. У спеціально створеній етнофотозоні, фотографувалися не тільки кропивничани, а й родини переселенців із Дніпра, Харкова, Луганська, Краматорська, Слав’янська.

Координатор ВІ “Активна Громада” брав участь у плетінні маскувальних сіток.

Полтавська

Фонд Міжнародної Солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк Господарства Крайового) та Європейською комісією закуповує і доставляє гуманітарну допомогу для територіальних громад та органів місцевого самоврядування, які є жертвами російської агресії проти України та допомагають внутрішньо переміщеним особам.

В рамках проекту Комунальна організація «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради отримала: 13 електрогенераторів, 13 дефібриляторів, 2600 кілограм крупи, 1280 кілограм макаронів, 1625 кілограм борошна, 2000 кілограм цукру, 2280 одиниць м’ясних консервів. Також отримали дитяче харчування, джгути-турнікети, голки ін’єкційні, системи до крапельниць та інші медичні засоби та засоби індивідуальної гігієни.

Сьогодні Полтавський міський голова Олександр Мамай та керівник Управління у справах фізичної культури та спорту Полтавської міської ради Ігор Кислов привітали полтавських спортсменів та тренерів, що спільно з іншими українцями здобули перемогу на XXIV Дефлімпійських іграх, які відбулись у місті Кашіас-ду-Сул в Бразилії.

Троє юних полтавців врятували кішку зі ставка і шукають їй господарів. Кілька днів тому Артем, Роман і Максим помітили тварину в очереті на одному зі ставків міста, й останній поліз її витягати. Хлопці кажуть, що кішка була знесилена, та скоріш за все, мала переохолодження. Зараз вона перебуває у ветлікарні. Волонтери побачили пост про парубків і вирішили подякувати сміливцям. Вчора разом з правоохоронцями вони вручили хлопцям подяки та сертифікат на похід до квест-кімнати. 

Команда ВІ “Активна Громада” в місті Полтава провела арт-терапевтичний захід для родин внутрішньо переміщених осіб, які переїхали в місто. Такий захід це найкращий спосіб мінімізувати стрес від війни.

Вінницька

Хмільник та Хмільницький район

Протягом доби лунали сигнали повітряної тривоги.

Минула доба у Хмільницькій громаді пройшла спокійно.

У Хмільницькій лікарні провели першу операцію шляхом гістероскопії. 

Представники міжнародної медичної організації «Лікарі без кордонів» сьогодні зустрілись із секретарем Козятинської міської ради Хмільницького району з метою налагодження шляхів співпраці.

Західні області

Львівська

Сьогодні о 4 годині ранку ракетного удару зазнав військовий об‘єкт на Яворівщині. За попередньою інформацією, Повітряному командуванню «Захід» вдалося збити дві ракети. Чотири долетіли.

Рівненська

Рівне

Загальна ситуація в області відносно спокійна. Було три повітряних тривоги.

Військові Збройних сил України патрулюють кордон з білоруссю. Представники територіальної ооборони патрулюють та чергують на блокпостах.

У трьох громадах Рівненщини готуються до вирощування птиці. Цим займатимуться місцеві мешканці та переселенці у рамках проєкту Local Agro Woman 4 Сommunity. Даний проект стартував в трьох громадах Рівненщини. 

Рівненська обласна військова адміністрація здійснює щоденне інформування щодо наявності пального на АЗС області.

Вчора, 24 червня кординаторки ВІ “Активна Громада” спільно з партнерами провели інтеграційний захід Клуб настільних ігор для молоді, яка на даний час проживає в Рівненській громаді та молоді міста. Грали в настільну гру "Антикорупційна мафія". За словами учасників такі ігри є доволі цікавими, адже це і спостереження за іншими, і намагання зробити все аби спробувати виграти гру незважаючи на роль, яка випала, і звичайно - цікаве проведення часу та нові знайомства.

Хмельницька

Кам'янець-Подільський

Вночі звучали три сигнали повітряної тривоги.

Міський голова Кам'янця-Подільського разом з нардепом Ігорем Марчуком працювали у Львові. Взяли участь у нараді з питань створення та функціонування індустріальних парків. Озвучили плани на створення Індустріального парку в межах Кам’янець-Подільської громади. Зав’язали багато корисних контактів з тими, хто вже має успішний досвід у реалізації таких проєктів. Також зустрілись з міським головою Львова Андрієм Садовим. Андрій Садовий поділився успішним досвідом перевтілення Львова у туристичну мекку України та справжню західну столицю. Домовились про розширення співпраці між містами.

Завершився перший турнір з мініфутболу серед дитячих команд на Кубок паралімпійського чемпіона Віталія Трушева. Юних футболістів підтримало чимало кам’янчан в ролі вболівальників і гостей у ролі меценатів.

У міській раді наголошують про можливості професійної освіти: безоплатне навчання, перепідготовка під розбудову країни, увага до робітничих професій.

Координатори ВІ “Активна Громада” розробили афішу виставки малюнків дітей з Ізраїлю, робота над організацією якої проходить уже декілька тижнів. Доставили продуктові набори для внутрішньо переміщених осіб в одне з сіл району.

Чернівецька

Вночі у Чернівецькій області двічі лунав сигнал повітряної тривоги, наразі ситуація спокійна та контрольована.

Буковина попрощалась із солдатом Андрієм Сьопенком, який поклав життя у боротьбі за волю та незалежність України.

Благодійна християнська організація «World Vision International» доправила у край 100 пральних машин. Техніку розподілили між закладами освіти і соціального захисту Чернівців та області, у яких постійно мешкають внутрішньо переміщені особи.

Приватні підприємці та жителі Мамалигівської територіальної громади за останній тиждень придбали та передали на передову дві автівки.

Від початку повномасштабної війни понад 20 військових з Буковини одружилися онлайн.


Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар