Вітаємо на порталі Активної Громади! Увага, портал працює у тестовому режимі. Повідомляйте нам про помилку на сайті. Детальніше
28 Березня 2024

Триває сімсот шістдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення.

102

Північні області

Київ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції Яель Браун-Піве. Її разом із французькою делегацією зустрів спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Сьогодні Яель Браун-Піве виступала у Раді.


Київська

В Ірпені 28 березня відзначають другу річницю визволення міста від військ рф. З цієї нагоди проходять вшанування та урочистості. Державні нагороди отримали 5 родин загиблих захисників. Також презентували «Книгу пам'яті» — електронний реєстр усіх загиблих через російську агресію.


Чернігівська

Минулої доби росіяни обстріляли 12 сіл у трьох прикордонних громадах Чернігівщини: Новгород-Сіверській, Семенівській та Сновській.


Сумська

Обстріли ракетами, безпілотниками та мінометами – за день війська рф обстріляли вісім громад Сумщини. Зафіксовано 179 вибухів.

28 березня російські військові здійснили 5 обстрілів Сумської області. Зафіксовано 19 вибухів.


Східні області

Харківська

У Харкові є влучання уламків трьох безпілотників, які вночі атакували місто. У Київському районі пошкоджені ресторан, магазин, офісні приміщення. У житлових будинках поруч вилетіли вікна. Внаслідок авіаударів по місту 19 людей зазнали поранень, один чоловік загинув

12-річний хлопчик загинув внаслідок удару по Боровій, який російські війська завдали учора пізнього вечора. Він був переселенцем з Першотравневого. У селищі пошкоджені житлові будинки та дитячий садок.

Внаслідок вечірніх ударів по Боровій поранена 74-річна жінка. Ворог бив по селищу чотирма ракетами «Гром-Е1».

У Циркунівській громаді у полі на околиці села Петрівки 27 березня 48-річний чоловік підірвався на невідомому предметі. Він втратив праву стопу. А на околиці села Сніжківка Оскільської громади чоловік підірвався на міні.

Війська рф обстріляли з артилерії Моначинівку Кіндрашівської громади на Куп'янщині: дорогою до лікарні померла 57-річна поранена. Двоє чоловіків зазнали поранень. Також під ударами рф були Купʼянськ та Курилівка, там пошкоджені житлові будинки та господарчі будівлі.

Сьогодні росіяни обстріляли Вовчанськ: снаряд рф впав на подвір’я приватного будинку, де перебував 60-річний чоловік. Він отримав уламкові вогнепальні поранення. Також з контузією до лікарні доставлений 48-річний чоловік.


Донецька

На Донеччині одна людина загинула від обстрілів рф 27 березня у Райгородку. Минулої доби ще двоє людей дістали поранення в Українську.

На Авдіївському, Новопавлівському та Оріхівському напрямках армія рф атакувала ЗСУ за підтримки авіації.


Краматорськ та Краматорський район

Військові рф обстріляли чотирма керованими авіаснарядами Миколаївку. Загинула жінка, пошкоджені щонайменше 11 багатоповерхівок і 11 приватних будинків.

Опівночі російські війська обстріляли Костянтинівку й пошкодили приватні будинки, електромережу.

Сьогодні удень російські військові, ймовірно КАБом, обстріляли Дробишеве, травмована одна жінка. На момент обстрілу люди чекали гуманітарний вантаж.

Сьогодні російські військові обстріляли чотирма керованими авіаснарядами Миколаївку. Внаслідок цього загинула жінка, пошкоджені щонайменше 11 багатоповерхівок і 11 приватних будинків.


Покровськ і Покровський район

Армія рф вночі 28 березня чотирма ракетами "С-300" обстріляла Гірник на Донеччині та прямим влучанням знищила гімназію.


Південні області

Миколаївська

Протягом 27 березня російська армія атакувала Миколаїв, Очаківську та Галицинівську громади. Внаслідок удару по місту пошкоджена інфраструктура, кількість травмованих зросла до 12 людей. Попередньо, рф застосувала балістичну ракету «Іскандер-М».


Запорізька

Дві людини дістали поранень внаслідок російської атаки безпілотниками Запоріжжя вночі, 28 березня. Легкі ушкодження отримали дві жінки. Три будинки зруйновані вщент, понад 80 дістали пошкоджень.

На тимчасово окупованій території Запорізької області росіяни масово проводять мобілізаційний облік військовозобов’язаних. Зокрема, під час кожного звернення жителів тимчасово окупованих територій до державного органу, їм вручають повістку та ставлять на військовий облік.


Одеська

Під час нічної атаки росіяни намагались поцілити по обʼєкту енергосистеми Одещини, вони спрямували туди два дрони, які збили сили ППО.

Ракети, які вночі росіяни випустили з літаків Ту-22М3 та Су-30 у напрямку півдня Одещини, втратили свою бойову спроможність в акваторії моря.

Зранку армія рф завдала ракетних ударів по Одещині. Попередньо, минулося без травмованих.


Херсонська

Минулої доби російські військові обстріляли 17 населених пунктів Херсонщини. Пошкоджені дві багатоповерхівки та 10 приватних будинків, припортова інфраструктура, об’єкт критичної інфраструктури, торговельний центр, господарські споруди та автомобіль. Двоє людей загинули, четверо поранених.

Уночі та зранку Дніпровський район Харкова зазнав ударів армії рф. Після чергової атаки вщент зруйновані вікна, аудиторії, фасад будівлі міського вишу.

Зранку російські окупанти атакували з безпілотників Берислав. Внаслідок детонації поранений 38-річний чоловік.

Армія рф вранці атакувала Михайлівку на Херсонщині. Вибухові травми та уламкові поранення отримали двоє людей.

Вдень російська армія обстріляла Центральний район Херсона. Поранений чоловік. Пошкоджена тролейбусна мережа.


Центральні області

Дніпропетровська

65-річний чоловік та 53-річна жінка отримали уламкові поранення через обстріли Нікопольщини у ніч на 28 березня. Їх госпіталізували в стані середньої тяжкості. Загалом війська рф впродовж ночі 4 рази обстріляли район з важкої артилерії. Поцілили й дроном-камікадзе. Під ударом були Покровська, Марганецька громади і сам Нікополь.

Сили ППО збили над Дніпропетровщиною 8 БпЛА.


Західні області

Хмельницька

Внаслідок масованої ракетної атаки 22 березня електромережі області працюють в аварійному режимі. У години максимального навантаження в області застосовуються мережеві обмеження.


Івано-Франківська

28 березня на Івано-Франківщину приїхали 44 дитини з територіальних громад Харківщини, щоб оздоровитися.


Закарпатська

Ужгородська міська рада виділила ще 5 мільйонів гривень на підтримку захисників . Зокрема 2 мільйони гривень - для підрозділів територіальної оборони, а 3 мільйони - на підтримку Чопського прикордонного загону.

Коментарі

Тільки зареєстровані користувачі можуть залишити коментар